ГоловнаПолітика

Ми робимо все, щоб санкції проти Росії були не тільки збережені, а й посилені, - Порошенко у Страсбурзі

В Європарламенті пройшла перша зустріч групи "Друзів України".

Ми робимо все, щоб санкції проти Росії були не тільки збережені, а й посилені, - Порошенко у Страсбурзі
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

У новообраному Європарламенті 17 липня відбулася перша зустріч групи "Друзів України" і команди п'ятого президента, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка.

Про це Порошенко розповів у коментарі для журналістів, повідомляє пресслужба політсили.

"У ці дні відбувається перша зустріч Європарламенту, обирається керівництво. Ми мали унікальну зустріч, коли вперше зібралася група друзів України. Майже 30 депутатів Європарламенту - це безпрецедентна група - усі взяли активну участь, незважаючи на те, що зустріч тривала майже дві години. Це - свідчення інтересу, який Європарламент проявляє до України", - переконаний Петро Порошенко.

Фото: eurosolidarity.org

Він зазначив, що надзвичайно важливо зберегти той тренд, який був заснований в Європейському парламенті попереднього скликання.

"Серед учасників групи друзів були 4 колишніх прем'єр-міністри, 3 колишніх міністри закордонних справ, були представлені різні партійні групи", - зазначив лідер "Європейської Солідарності".

Фото: eurosolidarity.org

"На зовнішньому фронті повинні виступати єдиною командою. Як я і обіцяв, я буду робити все для того, щоб захистити інтереси України. Завтра ми будемо брати участь в засіданні Європарламенту, де буде обговорюватися резолюція Європарламенту щодо України. З одного боку це демонструє, що Україна залишається високо на порядку денному ЄП. Чутки, які Росія розпускає про те, що Європа нібито втомилася від України - це точно неправда. Треба працювати і тримати Україну високо на порядку денному", - переконаний Петро Порошенко.

Фото: eurosolidarity.org

Він повідомив, що українська делегація звернулася до євродепутатів з кількома реченнями щодо завтрашньої резолюції.

"Ми звернулися з проханням до депутатів ЄП, щоб в резолюції обов'язково були присутні кілька позицій. Це збереження - а в разі невиконання Мінських угод і посилення санкцій проти Росії. Щоб ні в якому разі не повторити той негативний досвід, який продемонструвала ПАРЄ. Це було тверде і наполегливе звернення. Друга позиція - заклик до безумовного і негайного виконання, без будь-яких додаткових умов, рішення наказу Міжнародного трибуналу в Гамбурзі зі звільнення 24 українських моряків і суден, які незаконно утримуються в Росії. Ми відзначили, щоб це кваліфікувалося як акт агресії Російської Федерації проти України в Керченській протоці і Азовському морі.

Фото: eurosolidarity.org

Ми також звернулися з проханням, щоб Росія оприлюднила перелік політв'язнів, які незаконно утримуються як в РФ, так і на незаконно окупованій території Донбасу та в Криму. А в разі невиконання наказу трибуналу ООН - щоб була розглянута можливість введення Азовського пакету санкцій", - зазначив Петро Порошенко.

Фото: eurosolidarity.org

Він зазначив, що це саме та робота, яку і повинна сьогодні проводити Україна на всіх міжнародних майданчиках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram