ГоловнаПолітика

Московський суд продовжив на три місяці арешт українських моряків

Два дні тому моряків включили в список обміну полоненими.

Московський суд продовжив на три місяці арешт українських моряків
Фото: hromadske.ua

Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці арешт військовополоненим українцям Андрієві Драчу, Михайлові Власюку, Богданові Головашу, Денисові Гриценку, В'ячеславові Зінченку і Сергієві Попову. Про це повідомляє "Громадське".

Так суд задовольнив клопотання слідчих ФСБ Росії.

Засідання проводили в закритому режимі. До суду приїхали родичі військовополонених.

Моряки не відповідали на питання судді, які не стосувалися їхніх імені, дати народження і звання. Захисники українців наполягали на тому, що вони є військовополоненими, а також долучили до матеріалів рішення Міжнародного трибуналу з вимогою негайно відпустити українських моряків і судна.

Нагадаємо, 15 липня 24 українських моряків включили в список обміну полоненими. Минулого тижня слідство висунуло всім захопленим у полон остаточні звинувачення.

Російські прикордонники атакували і захопили три українські судна: бронекатери "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу" - в листопаді 2018 року. Екіпаж суден також захопили. Окупаційний суд Керчі заарештував усіх українців, після чого їх вивезли до Москви. Росія звинувачує українських моряків у незаконному перетині російського кордону, хоча судна йшли з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram