ГоловнаПолітика

Зеленський увів Баканова до антикорупційної Нацради

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зеленський увів Баканова до антикорупційної Нацради
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський включив до складу Національної ради з питань антикорупційної політики т.в.о. голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Відповідний указ №523/2019 від 16 липня 2019 року оприлюднено на сайті глави держави.

"Ввести до персонального складу Національної ради з питань антикорупційної політики Баканова Івана Геннадійовича - першого заступника Голови Служби безпеки України - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України", - йдеться в документі.

Також президент затвердив у персональному складі Нацради з питань антикорупційної політики Максима Нефьодова на новій посаді голови Державної митної служби України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, що Нацрада з питань антикорупційної політики була створена у вересні 2015 року.

25 червня Володимир Зеленський змінив склад Національної ради з антикорупційної політики. Тепер її очолює заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка, а кількість членів значно зросла. До неї увійшли керівники правоохоронних та антикорупційних органів Назар Холодницький (САП), Роман Труба (ДБР), Артем Ситник (НАБУ), Ігор Купранець (поліція), Олена Танасевич (Вищий антикорупційний суд)

Також до ради потрапили представники громадянського суспільства, як-от Віталій Шабунін (голова "Центру протидії корупції"), Галина Янченко (голова "Антикорупційного штабу"), Анастасія Красносільська (колишня експертка ЦПК), Андрій Боровик (виконавчий директор "Transparency International Україна") , Лариса Денисенко (голова наглядової ради "Мережа правового розвитку"). Частина з них балотується до Верховної Ради від президентської партії "Слуга народу".

Знайшлося місце в раді колишньому заступнику генпрокурора Віталію Касько (котрий після звільнення захищав компанію "Трейд Коммодіті", яку підозрюють у корупційному злочині) і нардепу Віктору Чумаку.

Зеленський також дозволив брати участь у роботі Нацради міжнародним спостерігачам Девіду Бернстайну зі Світового банку, Гарту Віллісу з USAID, Назару Грому з ПРООН, Андрію Кухаруку з OECD, Еке Ткашелашвілі з антикорупційної ініціативи ЄС, Лоуренсу Хелду із SACCI, Стефані Холмс із посольства США.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram