ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель

Сторони обговорили активізацію мирного врегулювання на Донбасі й забезпечення транзиту газу територією України.

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель
Фото: пресс-служба президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Сторони обговорили активізацію мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також забезпечення транзиту газу по території України, повідомляє пресслужба глави української держави.

"Співрозмовники обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Були позитивно відзначені результати недавньої зустрічі дипломатичних радників у Нормандському форматі в Парижі, яка має дати поштовх роботі Тристоронньої контактної групи. Президент України і Федеральний канцлер Німеччини наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу у звільненні українських заручників і політичних в'язнів, а також у завершенні процесу розведення сил і засобів у Станиці Луганській, зокрема в спосіб демонтажу фортифікаційних споруд і проведення розмінування", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський та Ангела Меркель також зупинилися на питанні подальшого забезпечення транзиту газу територією України. Окрему увагу було приділено обговоренню перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів.

Нагадаємо, 11 липня Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін уперше провели телефонну розмову. Стрижневим було питання звільнення українських моряків.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram