ГоловнаПолітика

Порошенко розраховує сформувати в новому Європарламенті групу друзів України

Делегація їде в Страсбург.

Порошенко розраховує сформувати в новому Європарламенті групу друзів України
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент Петро Порошенко з представниками "Європейської Солідарності" проведе 17 липня переговори з європейськими партнерами після першого засідання нового Європейського парламенту, де оберуть вище керівництво Євросоюзу. Про це заявив Петро Порошенко, виступаючи перед громадськістю міста Броди на Львівщині.

«Ми маємо тримати санкції, маємо забезпечити міжнародний захист, тому завтра я зі своєю командою – з Іванною Климпуш-Цинцадзе, з Іриною Геращенко летимо до Страсбургу. Там буде перше засідання новообраного Європейського парламенту. Обрання керівництва Євросоюзу – Голови Єврокомісії, Президента Європейської Ради, наступного представника по зовнішній політиці і Президента Європейського парламенту. Тому ми маємо бути там і сформувати в новому парламенті групу друзів України, на яких ми можемо спиратися і розраховувати», – підкреслив Петро Порошенко.

Однією з ключових тем зустрічей буде посилення тиску на Росію з вимогою негайного виконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права, аби українські моряки якнайшвидше повернулись додому. Беззаперечна перемога України у міжнародному суді, яка стала можлива завдяки рішучим діям команди «Європейської Солідарності» та президента Порошенка, дає підстави очікувати швидкого звільнення українських захисників без будь-яких умов з боку Кремля.

«У четвер ми очікуємо рішення нового Європарламенту з вимогою до Росії щодо звільнення наших хлопців – моряків, які були захоплені в полон під час акту агресії в Керченській протоці з боку Російської Федерації. Сьогодні, коли ми маємо наказ Міжнародного трибуналу в Гамбурзі, який зобов’язав Росію негайно звільнити наших моряків – я з оптимізмом дивлюся в майбутнє. Наші хлопці на 90% дуже швидко мають опинитися вдома. Це – результат нашої боротьби», – наголосив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram