ГоловнаПолітика

Швейцарія, Кіпр, Аргентина і США - звідки Зеленський відкликає послів. СПИСОК

Країн Великої сімки, крім США, у списку немає, хоча їх теж хочуть міняти.

Швейцарія, Кіпр, Аргентина і США - звідки Зеленський відкликає послів. СПИСОК
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський має намір замінити послів України у Швейцарії, на Кіпрі, в Аргентині і США. Країн Великої сімки, крім США, в списку немає, хоча їх теж хочуть міняти. Причина - кадровий дефіцит.

Про це стало відомо LB.ua з власних джерел у дипломатичних колах.

«У зв'язку з новим етапом у політичному житті України після виборів Зеленський хоче поміняти послів, передусім у країнах Великої сімки. Але проблема в тому, що наразі немає кандидатур їм на заміну. Тому в нинішньому списку країн Великої сімки немає [крім США]. Там є Ватикан, Швейцарія, Аргентина, В'єтнам, Йорданія, Вірменія, Кіпр, ПАР і т.ін.», - повідомив співрозмовник видання.

За інформацією LB.ua, список ініціював заступник голови ОПУ Вадим Пристайко. Багато з тих, кого він пропонує відкликати, виконують обов'язки вже не першу каденцію.

Послів, які підпадають під ротацію, повідомлять до кінця дня, 16 липня.

Як відомо, Офіс президента анонсував заміну послів за кордоном. «Уже прийнято рішення про заміну 12 керівників посольств по всьому світу. У тому числі і посол України в США (Валерій Чалий, - ред.) закінчує своє відрядження до Вашингтона. Паралельно із цим йде робота з підбору й оформлення нових послів", - сказано в повідомленні.

Валерій Чалий до призначення у Вашингтон займав посаду заступника голови АП з міжнародних питань при президенті Петрові Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram