ГоловнаПолітика

У квартиру українців, які будують метро у Варшаві, кинули коктейль Молотова

Посольство просить поліцію розібратися з нападом на українців.

У квартиру українців, які будують метро у Варшаві, кинули коктейль Молотова
Фото: facebook.com/pg/osrodek.monitorowania

Посольство України закликало владу Польщі розслідувати напад на легально працюючих у Варшаві українських робітників і запобігти подібним інцидентам у майбутньому.

Про це йдеться в повідомленні посольства у Варшаві у фейсбуці в понеділок.

"Однозначно засуджуємо ганебний і небезпечний вчинок проти громадян України, які легально працевлаштовані на будівництві метро у Варшаві і сумлінно роблять добру справу для жителів столиці Польщі. Звертаємося до поліції та інших органів влади з проханням з'ясувати всі обставини злочину, знайти і притягнути винних до відповідальності, а також запобігати подібним інцидентам в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

У диппредставництві відзначили, що в цьому випадку консульський відділ посольства досі не отримав звернення від постраждалих громадян України. Зараз цей інцидент перебуває на контролі консульського відділу посольства України у Варшаві.

Раніше польський Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії повідомив, що у Варшаві в ніч на 13 липня в квартиру українців, які будують лінію метро в місті, невідомі кинули запалений "коктейль Молотова", а під'їзд в будинку обписали образливими словами.

Українці відреагували на інцидент листом, в якому попередили, що відчувають загрозу.

"Поляки будують за кордоном, а ми спільно з турками будуємо для вас станцію метро. Ми приїхали "за хлібом" і не хочемо отримати його безкоштовно. Ми важко працюємо на глибині 25 метрів під землею, щоб заробити гроші. Ми робимо Польщу багатшою не тільки своєю працею, але також сплачуючи податки, з яких польська держава фінансує, зокрема, лікарні, школи та виплачує пенсії", - цитує центр лист українців.

"Наші дружини і сестри важко працюють прибиральницями і доглядальницями за дітьми - завдяки цьому багато хто з вас має можливість працювати на більш оплачуваній праці і підвищити стандарти свого життя. Тому ми не розуміємо, чому нас образили, стіни в під'їзді описали, а двері обплювали. Наш будинок підпалено, а ми відчуваємо загрозу", - йдеться в листі.

Справою зайнялася варшавська поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram