ГоловнаПолітика

Кандидату в депутати оголосили підозру за мімікрію під іншу партію

У своїй агітації він використовував символіку однієї з політичних партій.

Кандидату в депутати оголосили підозру за мімікрію під іншу партію
Фото: kv.npu.gov.ua

Поліція Київської області оголосила підозру кандидатові в депутати Верховної Ради, який використовував для своєї агітації символіку іншої політичної партії.

Про це повідомляють на сайті поліції.

"Під час проведення передвиборної агітації поліція Білоцерківщини задокументувала факт використання одним із кандидатів у народні депутати графічних елементів, що ззовні схожі на офіційну символіку однієї з політичних партій", - ідеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права).

"Під час досудового розслідування поліцейські неодноразово викликали кандидата в поліцію для надання свідчень як свідка. Однак у поліцію він не прибув і на виклики не реагував. Згодом слідчий звернувся до суду про примусову доставку чоловіка до відділення. Коли оголошували рішення суду, кандидат відмовився його отримувати. Після попередження кандидату зачитали постанову і запросили до відділку поліції, де він дав свідчення слідчому", - повідомили в поліції.

Зараз порушника повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до трьох років або позбавлення волі на той самий термін. Триває слідство.

Нагадаємо, за даними Комітету виборців України, в мажоритарних округах балотується 161 кандидат-клон, тобто особа, яка має однакове прізвище з більш рейтинговими політиками. Використання кандидатів-клонів на виборах є маніпулятивною технологією, мета якої - відібрати голоси у більш рейтингових кандидатів. Проте однакові прізвища не є юридичною підставою для скасування реєстрації кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram