ГоловнаПолітика

Єлісєєв: військовий парад - один з інструментів стримування російської агресії

"Дуже добре читалася в Москві присутність на трибуні з українським керівництвом високих гостей з країн-союзниць і США".

Єлісєєв: військовий парад - один з інструментів стримування російської агресії
Фото: пресс-служба президента

Рішення скасувати проведення військового параду з нагоди річниці Незалежності України є спірним з погляду демонстрації зовнішньополітичної підтримки. Таку думку в блозі на LB.ua висловив колишній заступник голови Адміністрації президента з питань зовнішньої політики Костянтин Єлісєєв.

"Нагадаю, за минулі роки, крім вшанування наших захисників, президент Порошенко перетворив парад, у якому поряд з українськими військовими брали участь бойові розрахунки партнерів і союзників, на потужний зовнішньополітичний інструмент. Дуже добре читалася в Москві присутність на трибуні з українським керівництвом високих гостей з країн-союзниць і США, зокрема міністра оборони Меттіса чи радника з питань національної безпеки Болтона. І якщо ми говоримо про креативне стримування російської агресії, то тим більше не варто звужувати наявний у нас інструментарій", - зазначив Єлісєєв.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вирішив цього року замість проведення щорічного військового параду роздати премії військовим. Премії, за його словами, отримають солдати строкової служби, курсанти, сержанти, офіцери, а також військові, які перебувають у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram