ГоловнаПолітика

"112 Україна" скасував показ фільму Олівера Стоуна з Медведчуком

Пропагандистську стрічку прибрали з ефіру.

"112 Україна" скасував показ фільму Олівера Стоуна з Медведчуком

Телеканал "112 Україна" скасував показ документального фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine) з кумом президента Росії Віктором Медведчуком.

Про це йдеться на сайті каналу.

Телеканал, який пов'язаний з Медведчуком, планував показ Revealing Ukraine на 16 липня, не маючи на нього прокатного посвідчення.

Уночі проти 13 липня невідомі особи вистрілили з гранатомета по фасаду будівлі телеканалу. Цей факт, а також погрози співробітникам "112 Україна" стали підставою для скасування показу.

Героями фільму, який Мінінформполітики вважає загрозою інформаційній безпеці України, є, зокрема, голова політради проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і президент РФ Володимир Путін.

Фільм Стоуна, не дотримуючись балансу в подачі інформації, просуває кремлівську пропаганду про те, що події Революції Гідності нібито були "керованими ззовні" Сполученими Штатами Америки, РФ "не має стосунку" до агресії на Донбасі, що захоплення українських моряків у Керченській протоці було "провокацією влади України" та інше.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обіцяла простежити за фільмом на 112-му каналі та в разі порушення закону ініціювати позапланову перевірку й запровадження санкцій.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram