ГоловнаПолітика

Нардеп Матківський, проти якого італійський суд попросив відкрити справу, повернувся в Україну

Консулам довелося розглянути багато варіантів, "де переходити кордон".

Нардеп Матківський, проти якого італійський суд попросив відкрити справу, повернувся в Україну
Фото: nkontrol.org.ua

Народний депутат України Богдан Матківський, який був безпосереднім керівником нацгвардійця Віталія Марківа під час подій біля гори Карачун на Донбасі в 2014 році і проти якого в Італії хочуть відкрити справу за співучасть у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі, вилетів в Україну. Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін.

"Пан Богдан вчора з метою підтримки Віталія був присутній на суді, жодним чином не продемонстрував хвилювання або будь-якого занепокоєння за таке безглузде рішення і сьогодні вже повернувся в рідну Україну", - написав дипломат у facebook.

Він додав, що довелося розглянути багато варіантів, де "переходити кордон", але врешті-решт у супроводі консулів на світанку Матківський пройшов всі формальності в аеропорту Бергамо і вилетів до Києва.

Раніше повідомлялося, що суд італійського міста Павія вирішив скерувати в римську прокуратуру подання про відкриття справи проти народного депутата Богдана Матківського за співучасть у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі.

12 липня павійський суд визнав Віталія Марківа винним у вбивстві італійського фотографа під Слов'янськом в 2014 році і засудив українського нацгвардійця Марківа до 24 років ув'язнення. Прокурори просили визнати Марківа винним і засудити його до 17 років ув'язнення, адвокати наполягали на звільненні українця через нестачу доказів.

Марківа затримали в Італії влітку 2017 року. У 2019 році 6 липня в Італії почався судовий процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram