ГоловнаПолітика

У Парижі відбулася зустріч радників країн-учасниць "нормандського формату"

Експертам не вдалося радикально зблизити позиції.

У Парижі відбулася зустріч радників країн-учасниць "нормандського формату"
Фото: EPA

Зовнішньополітичні радники лідерів країн-учасниць переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція і Росія) провели в Парижі першу зустріч.

"На зустрічі сторони обговорили подальші кроки з реалізації Мінських угод, насамперед щодо припинення вогню", - повідомляє Deutsche Welle.

Україну на переговорах представляв заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко. Від Франції був новий представник Еммануель Бонн. Німеччина і Росія надіслали колишніх представників - Яна Хеккера і Владислава Суркова.

Зазначається, що після зустрічі німецька сторона наголосила що переговори ґрунтувалися на останніх позитивних зрушеннях на сході України.

Своєю чергою джерело російського агентства "Интерфакс" розповіло, що експертам на зустрічі не вдалося радикально зблизити позиції, однак сторони продемонстрували готовність до компромісів.

"Новий склад української делегації продемонстрував зацікавленість у діалозі. Настрій був більш конструктивним, ніж у попередників. Проте радикально зблизити позиції учасникам зустрічі не вдалося", - сказав співрозмовник видання.

Сторони обмінялися пропозиціями і домовилися продовжити діалог.

"Ухвалено рішення більш детально вивчити пропозиції кожної зі сторін і повернутися до обговорення пізніше. Діалог в цьому форматі буде продовжений", - сказало джерело.

Нагадаємо, домовленість про зустріч зовнішньополітичних радників лідерів "нормандської" четвірки була досягнута в червні під час візитів Володимира Зеленського в Париж і Берлін.

Кілька днів тому Володимир Зеленський і Володимир Путін провели першу телефонну розмову. Під час неї президенти обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі, обмін полоненими і можливість переговорів у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram