ГоловнаПолітика

Політв'язня Литвінова випустили з колонії

Указ про помилування Зеленський підписав 11 липня.

Політв'язня Литвінова випустили з колонії
Сергей Литвинов
Фото: hromadske.ua

Помилуваного українця Сергія Литвінова, якого після передавання Росії понад чотири місяці утримували в колонії в Харківській області, випустили на волю. Про це повідомляє "Громадське".

"Катували слідчі, прокурори і вищі люди, які перебувають в Москві біля Путіна. Хочу сказати, що Путін - це нехороша людина. І катували і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко", - розповів Литвінов про своє ув'язнення в РФ.

Литвінов подякував Зеленському за помилування, громадськості та ЗМІ - за підтримку.

Нагадаємо, указ про помилування Зеленський підписав 11 липня.

Литвінов був переданий в Україну з Росії в березні 2019 року без розголосу, тут його відразу помістили під варту в Диканівську колонію.

Литвінова затримали в Ростовській області Росії в 2014 році: він перетнув кордон, щоб отримати медичну допомогу, якою не міг скористатися на окупованій бойовиками території. Литвінова звинуватили у вбивстві цивільних осіб у складі батальйону "Донбас", і в квітні 2016 року російський суд засудив його до 8,5 року позбавлення волі.

Міністерство закордонних справ протестувало проти вироку російського суду Литвінову, він був включений МЗС до переліку політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram