ГоловнаПолітика

Медведчука залучив до мінських переговорів Путін через Меркель, - Безсмертний

Першою прізвище Медведчука назвала канцлер Німеччини.

Медведчука залучив до мінських переговорів Путін через Меркель, - Безсмертний
Фото: Новости Донбасса

Віктора Медведчука до участі в Мінському процесі залучив президент РФ Володимир Путін, підказавши його прізвище канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Про це заявив новопризначений представник України в політичній підгрупі на переговорах у Мінську Роман Безсмертний, передає Новое время.

"Згадайте, як Медведчук з'являється в Мінському процесі. Ось зараз розповідають "Порошенко такий сякий" - та не Порошенко його назвав. Його прізвище першою назвала канцлер Ангела Меркель. Вона назвала під час відкритої зустрічі, що ця людина могла б бути [в ТКГ] - де він узявся, його прізвище канцлер Меркель знала? Вона почула це прізвище від Путіна", - сказав Безсмертний в ефірі радіо НВ.

Нагадаємо, Медведчук був членом гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську і займався обміном полонених. На початку грудня 2018 року стало відомо, що Медведчук останнім часом не брав участі в роботі групи.

За словами експрезидента Петра Порошенка, призначення Медведчука в ТКГ було пов'язане з тим, що він "є каналом зв'язку з президентом Росії Володимиром Путіним". Також колишній глава держави заявляв, що де-факто Медведчук представляє в ТКГ Росію і "для України виявився неефективним".

У квітні Порошенко доручив СБУ вивчити діяльність Медведчука в ТКГ. Він заявив, що у Медведчука була одна функція - звільнення заручників, які перебувають як в підвалах окупованих територій, так і в тюрмах Росії. Востаннє це сталося в грудні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram