ГоловнаПолітика

Політв'язень Карпюк записав відеозвернення до українців

Вибори пройдуть, а потреба консолідації та спільної роботи залишиться.

Український політв'язень Микола Карпюк, якого незаконно засудили в Росії до 22,5 років ув'язнення, записав звернення до українців. Відеозвернення опублікувало "Громадське".

"На сьогоднішній момент існує суспільний запит на національну консолідацію. Вибори дуже скоро закінчаться. Звичайно, під час виборчої кампанії йде загострення боротьби, протистояння, розшарування суспільства. Але після виборів необхідно встановлювати внутрішньосуспільний діалог. Потрібно зрозуміти, що права не дають, права беруть. Потрібно чітко пам'ятати, що ми усвідомили на Майдані (що народ є єдиним носієм влади) і змушувати владу йти на діалог із суспільством. Іншого шляху в розвитку України не існує", - зазначив політв'язень.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року суд Чечні засудив Карпюка до 22,5 років ув'язнення, Станіслава Клиха - до 20 років ув'язнення. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Сторона звинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram