ГоловнаПолітика

У ДБР спростували проведення обшуків в Офісі президента

11 липня в Офісі президента України не проводили жодних слідчих дій.

У ДБР спростували проведення обшуків в Офісі президента
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань не проводило 11 липня жодних слідчих дій в Офісі президента України. Повідомлення, яке спиралося на "анонімне джерело" і було поширене низкою ЗМІ, не відповідає дійсності.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Вважаємо, що таке повідомлення мало на меті дискредитувати не тільки ДБР, а й Україну. Адже це передусім удар по державі, якщо в інформаційному просторі правоохоронний орган, який розслідує дії топчиновників, військові злочини, пов'язують з російськими спецслужбами. Просимо ЗМІ перевіряти інформацію - ми завжди готові надати роз'яснення, якщо це не заважає досудовому розслідуванню", - підкреслили в Бюро.

"ДБР стоїть на захисті національних інтересів. Наша місія - встановлення справедливості в суспільстві шляхом незалежного та всебічного розслідування злочинів для притягнення винуватців до відповідальності, незважаючи на їхні посади, зв'язки та ресурси", - додали в ДБР.

Нагадаємо, в четвер увечері в ЗМІ з'явилася інформація про проведення обшуку в Офісі президента. Повідомляли, що під час слідчих дій опитували працівників Служби безпеки, які забезпечують діяльність ситуативної кімнати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram