ГоловнаПолітика

Молдова пообіцяла Україні допомогу в екстрадиції скандального судді Чауса

Екссуддю Дніпровського районного суду Києва підозрюють в корупції.

Молдова пообіцяла Україні допомогу в екстрадиції скандального судді Чауса
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Молдова обіцяє сприяти екстрадиції в Україну колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в корупції.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Майєю Санду, передають Українські Новини.

"Я порушив питання екстрадиції в Україну сумнозвісного екссудді Миколи Чауса. Наші партнери пообіцяли сприяти цьому процесу", - заявив він.

Зеленський назвав дуже успішними переговори з молдавським прем'єром.

Нагадаємо, втікача суддю Чауса 28 лютого 2017 затримали в Молдові за запитом Генпрокуратури України. Його підозрюють в отриманні в серпні 2016 року $150 тис. хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких встиг закопати.

Чаус не був затриманий через його суддівський імунітет і встиг втекти до Криму, окупованого Росією. З судді зняли недоторканність вже після втечі. Зараз Україна домагається екстрадиції Чауса.

Комісія при президентові Молдови відхилила запит Чауса про політичний притулок.

Голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морар заявив, що підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус сам здався правоохоронцям у Кишиневі.

Також Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram