ГоловнаПолітика

Співвласника клініки "Борис" Інтерпол оголосив у міжнародний розшук

За наявною інформацією, Хлявич намагався переховуватися в Литві, проте повернувся в Україну, побоюючись арешту.

Співвласника клініки "Борис" Інтерпол оголосив у міжнародний розшук
Фото: EPA/UPG

Співвласника мережі київських медичних клінік "Борис" Лев Хлявич Інтерпол оголосив у міжнародний розшук.

Про це свідчить червона картка Інтерполу з позначкою fugitive wanted for prosecution - розшукується для судового переслідування, передає УНІАН.

Оголошення в розшук відбулося наприкінці січня 2019 року, однак як повідомило джерело в правоохоронних органах, в інтересах слідства трималося в таємниці - Хлявича планували затримати за кордоном. За наявною інформацією, він намагався переховуватися в Литві, проте повернувся в Україну, побоюючись арешту.

Підтверджує міжнародний розшук Хлявича російське видання "Коммерсант". Щодо Хлявича правоохоронні органи України і Вірменії порушили кримінальні справи за статтями про вимагання, підробку документів, шахрайство в особливо великому розмірі, неправдиве донесення і несплату податків. В Україні справи розслідують Національна поліція і Державне бюро розслідувань. Хлявича підозрюють у тому, що він шляхом погроз і підроблення документів разом зі спільниками вимагав у вірменських бізнесменів 10 млн доларів.

Як стверджує джерело, мова йде про братів Саркісових, мільярдерів, які останніми роками проживають у США і Європі. Лева Хлявича також розшукують у Вірменії. А до розслідування резонансної справи підключилося також ФБР, оскільки, згідно з оперативними даними, Хлявич часто буває в США, контактуючи з місцевим криміналітетом.

У клініці "Борис" наразі інформацію не коментують. Про Лева Хлявича відомо небагато. В Україні він відомий як бізнесмен і професійний гравець у покер. Згідно з інформацією з відкритих джерел, у 2000 році фігурував у кримінальній справі за фактами підробки та незаконного збуту державних страхових полісів у Криму для іноземних туристів.

Раніше Хлявич ініціював у Києві порушення кримінальної справи щодо братів Сергія та Миколи Саркісових - керівників і співвласників компанії "РЕСО-Гарантія". Бізнесменів Саркісових заочно звинуватили в шахрайстві, проте їх кримінальне переслідування припинено через нестачу доказів причетності до ймовірного злочину. Водночас вірменські слідчі звинуватили самого Хлявича у вимаганні. Генпрокуратура України припинила переслідування співвласників "РЕСО-Гарантії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram