ГоловнаПолітика

Прокуратура оголосила в розшук начальника Волинської митниці

Його підозрюють у хабарництві, стеженні за підлеглими та зловживанні службовим становищем.

Прокуратура оголосила в розшук начальника Волинської митниці
Фото: volga.lutsk.ua

Прокуратура оголосила в розшук начальника Волинської митниці за підозрою в хабарництві, стеженні за підлеглими і зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Київської області.

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо начальника Волинської митниці ДФС, а також двох його підлеглих - інспекторів митниці, які підозрюються в отриманні хабарів за безперешкодний проїзд через державний кордон.

Також задокументовано факт завдання державному бюджету понад 300 тис. гривень збитків унаслідок зловживання начальником митниці та інспекторами своїм службовим становищем.

Доведено, що 2017 року співробітники митниці сфальсифікували документи про вивезення спецтехніки в Польщу. Крім того, начальник Волинської митниці підозрюється в незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, яке вилучено в нього під час обшуку.

Чотирьом підозрюваним, зокрема керівнику митниці, скеровано повідомлення про можливість ознайомлення із зібраними в ході досудового розслідування доказами. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Також триває досудове розслідування за фактом вчинення керівником Волинської митниці кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.182 (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу). Він підозрюється в спостереженні за своїм підлеглим працівником - начальником одного з митних постів і членами його сім'ї. Інформацію він отримував і зберігав з метою скомпрометувати підлеглого в майбутньому.

"З огляду на те, що підозрюваний на виклик не з'явився і про його місце перебування не відомо, він був оголошений у розшук", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 2017 року начальника Волинської митниці Віктора Кривицького, якого затримали за трьома звинуваченнями, уночі проти 20 серпня Луцький міськрайонний суд відпустив під особисте зобов'язання.

Кривицького затримали в Ковелі. Під час обшуку в нього вилучили 500 доларів, 500 євро та 8 тисяч гривень. Також правоохоронці провели обшук на робочому місці чиновника. Він був затриманий за ч.3 ст 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Відразу після затримання Кривицькому стало зле, його відвезли до лікарні.

Кривицький обіймає посаду начальника Волинської митниці ДФС із кінця 2016 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram