ГоловнаПолітика

Основна версія замаху на Іванківа - його професійна діяльність, - Аваков

За останній рік під керівництвом Іванківа розслідували кілька великих справ.

Серед основних версій замаху на начальника Управління захисту економіки Закарпаття Андрія Іванківа - його ефективна робота в боротьбі з контрабандною і забезпечення законності виборчого процесу. Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Сьогодні вранці сталася надзвичайна подія. Було здійснено п'ять пострілів у нашого офіцера на Закарпатті, коли він їхав на роботу. Це була спрямована акція, спроба зупинити діяльний підрозділ поліції, який на Закарпатті ефективно бореться з контрабандними проявами", - сказав Аваков.

"Протягом останніх декількох місяців поліція веде системну атаку на всю контрабандну інфраструктуру Західного регіону. І ми бачимо, що несумлінні люди так намагаються чинити опір. Хочу заявити, що це нас ні в якій мірі не зупинить, а навпаки - зробить більш рішучими", - сказав міністр.

Голова МВС підкреслив, що гроші, які правопорушники отримають від збуту контрабанди, можуть бути використані під час спроб втручання у виборчий процес.

"За контрабандні брудні гроші намагаються, в тому числі, втрутитися у виборчий процес, який зараз проходить на Закарпатті, у Львівській області, в Івано-Франківської області. У нас достатньо і сил, і честі дати цьому відсіч", - сказав Аваков.

Голова Нацполіції Сергій Князєв сказав, що однією з робочих версій розслідування замаху на вбивство начальника УЗЕ Закарпаття є його ефективна робота.

"Як приклад назву найбільш резонансні провадження за останній рік, які були направлені до суду і які будуть в основі робочих версій замаху на життя співробітника поліції. Це оголошення підозри колишньому керівнику обласної митниці ДФС (збитки 13 млн. гривень), начальнику обласного автодору оголошено підозру в розкраданні (2 млн гривень), керівництву міста Ужгорода - в розкраданні (6 млн гривень). Оголошено підозру першому заступнику начальника обласного лісгоспу за зловживання (2,6 млн гривень), голові Виноградівської РДА - задокументовано суму хабара (30 тис гривень). Оголошено низку підозр членам злочинної групи, які організували мережу закладів незаконного грального бізнесу", - додав Сергій Князєв.

Нагадаємо, сьогодні вранці невідомі обстріляли автомобіль начальника Управління захисту економіки Андрія Іванківа Закарпаття. Поліцейський не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram