ГоловнаПолітика

У Москві затримали близько 60 учасників пікету біля будівлі суду, де розглядають апеляції у справі "Хізб ут-Тахріру"

У Верховному суді РФ проходить засідання у справі бахчисарайської групи.

У Москві біля будівлі суду, де проходить суд над затриманими кримськими татарами, представники правоохоронних органів почали затримувати учасників пікету. Про це повідомляє товариство "Кримська солідарність" на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: Кримська солідарність

За даними LB.ua, затримано близько 60 осіб, усі чоловіки. Їх везуть, імовірно, в Басманний суд.

Фото: Нариман Темиркалиев

Сьогодні, 11 липня 2019 року, о 09:30 у Верховному суді РФ проходить судове засідання для розгляду апеляційної скарги на вирок Північно-Кавказького окружного військового суду, згідно з яким чотирьох кримських татар визнали винними в здійсненні терористичної діяльності і засудили сумарно до 44 років позбавлення волі.

Активисты совершают намаз на территории ОВД
Фото: Крымская Солидарность
Активисты совершают намаз на территории ОВД

Мещанский ОВД
Фото: Крымская Солидарность
Мещанский ОВД

До будівлі суду прийшли активісти, які підтримують засуджених. Пікетники були в білих футболках з написами "Припиніть репресії проти кримських татар" і тримали в руках плакати зі словами проти безправ'я щодо засуджених співвітчизників.

Фото: EPA/UPG
Фото: Кримська солідарність
Фото: Кримська солідарність

Нагадаємо, Енвер Мамутов, Рустем Абільтаров, Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов є фігурантами першої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахріру», їх затримали в результаті масових обшуків у будинках кримських татар-мусульман у Бахчисараї 12 травня 2016 року.

Після затримання всіх чотирьох помістили в СІЗО Сімферополя, де вони перебували два роки за сфабрикованими і необґрунтованими звинуваченнями. У травні 2018 року справу передали в Північно-Кавказький окружний військовий суд, а кримчан етапували із Сімферополя в російський Ростов.

24 грудня 2018 року в Північно-Кавказькому окружному військовому суді м. Ростов-на-Дону відбулося заключне судове засідання, на якому оголосили вирок першій бахчисарайській групі. Рішенням суду всіх чотирьох кримських татар-мусульман визнали винними у скоєнні злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram