ГоловнаПолітика

ДБР викликало Порошенка на допит (оновлено)

Експрезидента допитають як свідка у справі про відмивання доходів під час купівлі-продажу "Кузні на Рибальському".

ДБР викликало Порошенка на допит (оновлено)
Фото: Макс Левин

Державне бюро розслідувань викликало на допит п'ятого президента Петра Порошенка. Цю інформацію theБабелю підтвердила прессекретар ДБР Анжеліка Іванова.

За її словами, на Порошенка чекають 17 липня.

Більш детальних даних ДБР не подає. Також там не уточнили, у якій саме справі викликають Порошенка.

Оновлення. Опубліковано копію повістки, якою ДБР викликає на допит колишнього президента Петра Порошенка, повідомляє УП.

У повістці зазначається, що Порошенкові 17 липня о 9:30 необхідно з'явитися до начальника третього відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань Олега Корецького.

Мета дзвінка - участь у допиті в ролі свідка в кримінальному провадженні №62019000000000713 щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Нагадаємо, ДБР зареєструвало сім проваджень за заявами ексрадника Віктора Януковича Андрія Портнова. Більшість із них стосуються Порошенка. Портнов вважає, що Порошенко причетний до державної зради, спроби захоплення державної влади, перевищення влади і службових повноважень під час Революції гідності 2014 року і на наступних позачергових виборах президента.

Андрій Портнов, який займав посаду радника експрезидента Віктора Януковича, в лютому 2014 року втік до Росії і переховувався там, а також в Австрії до 2019 року. 19 травня він повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram