ГоловнаПолітика

​У США закликають запросити Зеленського для виступу в Конгресі

Зеленський повинен відвідати США на запрошення Білого дому.

​У США закликають запросити Зеленського для виступу в Конгресі
Фото: EPA/UPG

Співголови Конгресового українського кокусу виступили з ініціативою запросити президента України Володимира Зеленського виступити на спільному засіданні американського Конгресу.

Про це йдеться в офіційному листі законодавців, повідомляє Укрінформ.

Співголови звернулися з ініціативою до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

"Як співголови двопартійного Українського конгресового кокусу, ми з повагою закликаємо вас запросити президента України Володимира Зеленського на спільне засідання Конгресу", - йдеться в листі.

У зверненні йдеться, що Зеленський повинен відвідати США на запрошення Білого дому.

Члени Конгресу США зазначили, що перед Україною продовжують стояти серйозні виклики: боротьба з російською агресією, протидія успадкованій корупції, забезпечення економічного зростання і процвітання українського народу.

"Росія дійсно має намір посилити свою агресію, про що свідчить незаконний арешт 24 українських вояків і трьох військово-морських суден у водах Керченської протоки. У цей небезпечний для України і світу час Конгрес повинен посилити взаємодію з нашим близьким союзником, коли йому загрожують такі виклики", - йдеться в документі.

Водночас наголошується, що запрошення Зеленського могло б сприяти посиленню взаємодії на таких основних напрямах, як антикорупційна політика, демократичні реформи, кібер і військова безпека, ветеранські справи, енергетична незалежність, сприяння збалансованій гендерній політиці.

"Запрошення президента Зеленського на спільне засідання Конгресу стане потужним символічним меседжем Кремлю: американський народ стоїть пліч-о-пліч з українським народом", - наголошується у зверненні американських законодавців.

Лист підписали члени Конгресу США Марсі Каптур, Браян Фітцпатрік, Анді Гарріс і Майк Куіглі.

Раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що візит Зеленського до США відбудеться найближчим часом. Конкретна дата ще не призначена.

10 липня візит до США розпочав секретар РНБО Олександр Данилюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram