ГоловнаПолітика

Клімкін порадив Зеленському зустрічатися з Путіним тільки з партнерами

"Який це буде формат - Нормандський, Штати, комбінація, ЄС - про це можна говорити".

Клімкін порадив Зеленському зустрічатися з Путіним тільки з партнерами
Фото: Макс Левин

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував заяву президента Володимира Зеленського, який запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися.

Про це Клімкін заявив в ефірі Громадського.

Глава МЗС зазначив, що зараз щодо врегулювання ситуації на Донбасі і повернення Криму можна шукати новий формат переговорів, але він повинен бути в присутності західних партнерів.

"Я однозначно був би за те, щоб ця зустріч відбулася разом з нашими друзями і партнерами. На них потрібно покладатися. Іноді з ними непросто говорити, але вони нам дуже в цій історії потрібні. Який це буде формат - Нормандський, Штати, комбінація, ЄС - про це можна говорити. Але я однозначно раджу Зеленському зустрічатися з Путіним за столом з нашими друзями і партнерами. Тут це мегазнак оклику", - додав міністр.

Клімкін представляв Україну у форматі нормандських переговорів (за участю представників РФ, Франції та Німеччини), мета такого формату - врегулювати ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, телеканал бізнес-партнера Віктора Медведчука NewsOne і російський пропагандистський канал "Россия24" планували провести телеміст під назвою "Надо поговорить".

Зеленський назвав анонсований телеміст "дешевим піарходом", мета якого розділити українців на два табори. Також він запропонував Путіну провести переговори щодо ситуації на Донбасі в Мінську в присутності лідерів США, Франції, Німеччини та Великобританії.

У Кремлі заявили, що розглянуть пропозицію Зеленського про зустріч з Путіним у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram