ГоловнаПолітика

Екснардепа Вадима Колесніченка переобрали генеральним секретарем Кримського футбольного союзу

Колишній регіонал проживає в анексованому Росією Криму.

Екснардепа Вадима Колесніченка переобрали генеральним секретарем Кримського футбольного союзу
Фото: Макс Левин

Колишнього народного депутата України, заступника голови фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка переобрали генеральним секретарем Кримського футбольного союзу.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

За інформацією прес-служби союзу, 10 липня на зборах членів Кримського футбольного союзу на посаду президента КФС на найближчі 4 роки був переобраний Юрій Ветоха.

Крім того, віцепрезидентами Кримського футбольного союзу переобрані голова Республіканської федерації футболу Криму Сергій Бородкін і голова Федерації футболу Севастополя Олександр Красильников.

Вадим Колесніченко тричі обирався депутатом Верховної Ради України за списками Партії регіонів. Після того, як Віктор Янукович залишив Україну в період Революції гідності, Колесніченко призупинив своє членство в Партії регіонів і відмовився від депутатського мандата. З квітня 2014 року він є членом російської політичної партії "Родина". Проживає в анексованому Росією Криму. Раніше Колесніченка призначали радником зі спорту підконтрольного Росії губернатора Севастополя.

16 січня 2015 року в СБУ повідомили, що Колесніченка оголошено в розшук. Колишньому депутату інкримінують замах на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

В серпні 2016 року Генеральна прокуратура України оголосила, що суд дав дозвіл на арешт Вадима Колесніченка у справі про конфлікт під час виставки щодо Волинської трагедії у квітні 2010 року.

У Генпрокуратурі встановили, що силовики, "діючи за вказівкою Колесніченка, перевищуючи владу і свої службові повноваження 8 квітня 2010 року під час проведення виставки в "Українському домі" спровокували конфлікт і безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, серед яких був Герой України похилого віку, спричинивши їм тілесні ушкодження".

Наприкінці 2014 року Союз європейських футбольних асоціацій заборонив кримським клубам брати участь в чемпіонаті Росії. За сприяння УЄФА в 2015 році був створений Кримський футбольний союз. Перший чемпіонат Криму відбувся в сезоні 2015/16.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram