ГоловнаПолітика

Військова прокуратура завершила заочне розслідування щодо ексміністра Клименка

Колишній міністр доходів і зборів України та ще четверо осіб підозрюються у злочинах за 4 статтями.

Військова прокуратура завершила заочне розслідування щодо ексміністра Клименка
Фото: Корреспондент

Прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні від 18.06.2014 року за підозрою колишнього міністра доходів і зборів України та ще чотирьох осіб у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації - ред.) ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою - ред.), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем - ред.) ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом - ред.) КК України", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, зараз у кримінальному провадженні виникла необхідність у повідомленні вказаним особам про завершення досудового розслідування та запиті про відкриття матеріалів.

Нагадаємо, в травні 2017 року правоохоронці провели в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Було затримано 23 колишніх податківців. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 млрд гривень.

Слідство отримало від затриманих свідчення проти Клименка і йому було оголошено про підозру у справі про "податкові майданчики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram