ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру звільненому запорізькому губернаторові

Бриль перестав відповідати на дзвінки і не з'являється за місцем проживання.

НАБУ повідомило про підозру звільненому запорізькому губернаторові
Фото: facebook.com/Константин Брыль

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому голові Запорізької обласної державної адміністрації Костянтинові Брилю в декларуванні недостовірних даних. Про це повідомила пресслужба відомства.

9 липня детективи за погодженням з прокурорами САП повідомили колишньому голові про вчинення злочину за ст. 366-1 Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що ексчиновник в електронних деклараціях за 2016 і 2017 роки не вказав доходів на близько 35 млн гривень і 8 млн гривень відповідно, а декларацію за 2015 рік узагалі не подав. Серед незадекларованого у 2016-2017 роках майна - нерухомість, авто, доходи, корпоративні права.

Повідомлення про підозру ексгубернаторові надіслано поштою через неможливість вручити особисто - такий порядок передбачено КПК.

Колишньому чиновнику про виклик у НАБУ детективи повідомили заздалегідь, він особисто підтвердив намір з'явитися в НАБУ 9 липня о 14:00, але не прийшов і не відповідає на дзвінки детективів.

За місцем проживання особа, яка назвалася охоронцем, повідомила детективам, що колишнього губернатора немає, отримувати документи ця особа відмовилася. Протягом перебування детективів поруч з місцем проживання ексчиновника з декількох автомобілів за ними спостерігали невстановлені особи.

Нагадаємо, напередодні Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігореві Насалику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram