ГоловнаПолітика

Гройсман не підтримав відмову від проведення параду

Кабмін придумає, де знайти гроші.

Гройсман не підтримав відмову від проведення параду
Фото: пресс-служба кабмина

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не підтримав рішення президента Володимира Зеленського відмовитися від проведення військового параду в День Незалежності.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

"Ми повинні провести військовий парад 24 серпня, це має бути парад гордості, доблесті, гідності нашого українського народу, нашої держави", - сказав прем'єр-міністр.

Він доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій і міністрові оборони Степану Полтораку здійснити докладні розрахунки і знайти можливість провести парад і паралельно виплатити військовим анонсовані Зеленським гроші.

"У мене є думки, де ми знайдемо гроші для цього, не коштом соціальних виплат. Так ми вирішимо два питання: перше - добру ініціативу про підвищення виплат і друге - проведення параду. Ці пропозиції будуть передані президенту, і президент прийме остаточне рішення як верховний головнокомандувач", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 2018 року на День Незалежності в Києві пройшов військовий парад "Марш нової армії". У ньому взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців і близько 250 одиниць військової техніки, в тому числі 17 основних бойових танків, 40 БМП, БТР і броньованих машин, понад 50 артилерійських систем, близько трьох десятків зенітно-ракетних комплексів, у тому числі високоточна ракетна зброя "Вільха". Крім того, під час параду над Києвом пролетіли 29 вертольотів і літаків.

Новий президент Володимир Зеленський заявив, що не планує проводити "помпезний і точно недешевий" парад цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram