ГоловнаПолітика

ГПУ повторно скерувала запит за заявами прес-секретаря Зеленського

В ефірі "1+1" Мендель заявила, що ЗСУ допускають випадки обстрілу цивільних об'єктів на Донбасі.

ГПУ повторно скерувала запит за заявами прес-секретаря Зеленського
Фото: пресс-служба президента

Генеральна прокуратура 9 липня повторно скерувала в Офіс президента України запит з проханням спростувати або підтвердити публічні висловлювання спікера Володимира Зеленського Юлії Мендель про те, що Збройні Сили України допускають випадки обстрілу цивільних об'єктів на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури у фейсбуці.

Слідчий скерував повторний запит у відповідь на відмову ОП щодо попереднього запиту Генпрокуратури.  

Фото: facebook.com/gp.gov.ua

Фото: facebook.com/gp.gov.ua

Фото: facebook.com/gp.gov.ua

6 червня 2019 року в ефірі телеканалу "1+1" Мендель заявила, що нібито є випадки, коли українські військові у відповідь на провокації бойовиків обстрілюють цивільні об'єкти й гинуть мирні жителі.

Мендель була викликана 1 липня до Генеральної прокуратури для допиту як свідок з метою роз'яснення її вищевказаних публічних висловлювань. Під час допиту вона відмовилася надавати свідчення, вказати джерело оголошеної інформації, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча поставлені слідчим запитання не стосувалися особистого життя, а були спрямовані на роз'яснення її дій як особи, уповноваженої оприлюднити офіційну позицію глави держави.

3 липня Офіс президента відмовився розглядати запит ГПУ за заявами Мендель. В ОП заявили, що доступ до документів Офісу президента вони можуть надати виключно на підставі постанови слідчого судді. Крім того, слідчий у своєму запиті має зазначити конкретну норму Кримінально-процесуального кодексу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram