ГоловнаПолітика

Безсмертний повернувся в політичну підгрупу ТКГ

Зеленський відмовився від послуг Моцика.

Безсмертний повернувся в політичну підгрупу ТКГ
Роман Бессмертный
Фото: bezsmertnyi.org

Президент Володимир Зеленський уповноважив Романа Безсмертного представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи.

Про це йдеться в указі №504/2019 від 9 липня.

Колишнього посла України в США Олександра Моцика, який був представником України в цій підгрупі, звільнено від обов'язків.

Роман Безсмертний - народний депутат II, III, IV і V скликань, з 1997 до 2002 року був постійним представником президента Леоніда Кучми (зараз голова делегації України в ТКГ) у Верховній Раді. У лютому 2005 року став віцепрем'єр-міністром України з питань адміністративно-територіальної реформи, але зі скандалом пішов із цієї посади вже в липні, після чого сконцентрувався на партійному будівництві в "Нашій Україні".

Пізніше працював на посаді заступника голови секретаріату президента України (2007-2008 роки), а в перший рік президентства Віктора Януковича - послом у Білорусі.

У 2015-2016 роках Безсмертний уже був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. Він покинув посаду через розбіжності з тодішнім президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, що представляти Україну в підгрупі з безпеки уповноважений Богдан Бондар (заступник командувача Операції об'єднаних сил), в соціально-економічній підгрупі - Ігор Веремій (колишній заступник міністра економіки), в гуманітарній підгрупі - Валерія Лутковська (ексомбудсмен).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram