ГоловнаПолітика

Нацрада проведе позапланову перевірку NewsOne, а потім, можливо, звернеться до суду

Щоб відкликати ліцензію телеканалу, потрібно спочатку довести факт розпалювання ворожнечі.

Нацрада проведе позапланову перевірку NewsOne, а потім, можливо, звернеться до суду
Фото: 24 Канал

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne і в разі доказів порушення закону планує звернутися до суду про анулювання ліцензії телеканалу. Таке рішення прийняли сьогодні члени Нацради на спеціальному засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ініціюємо позапланову виїзну перевірку телеканалу,.. в тому числі за фактом заяв, які пролунали в анонсах запланованого телемосту з російським телеканалом, під час яких українців неодноразово називали фашистами. Якщо ми доведемо факти розпалювання ворожнечі - це буде вже друга санкція для телеканалу, яка дозволить нам звернутися до суду з приводу анулювання ліцензії", - підкреслив член Нацради Сергій Костинський.

Він зазначив, що чинний закон передбачає дуже складну процедуру анулювання ліцензій мовників, у тому числі навіть після неодноразового порушення ними українського законодавства.

"Ми неодноразово оголошували попередження телеканалу NewsOne. І бачимо, що порушення тривають", - зазначив Костинський.

У Нацраді також нагадали, що держрегулятор неодноразово звертався в СБУ через порушення цим телеканалом законодавства України.

Нагадаємо, український телеканал, що належить голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку NewsOne і пропагандистський державний телеканал "Россия-1" анонсували на 12 липня спільний телемарафон "Надо поговорить". Пізніше NewsOne скасував телеміст з каналом Кисельова "через прямі погрози".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram