ГоловнаПолітика

Розслідування справ Майдану зупинилося з приходом у ГПУ Сергія Кізя, - Горбатюк

Начальник департаменту не приймає ніяких заходів для розвитку кримінальних проваджень у справах Майдану.

Розслідування справ Майдану зупинилося з приходом у ГПУ Сергія Кізя, - Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що розслідування справ Майдану в регіонах заблоковано у зв'язку з приходом Сергія Кізя на посаду начальника департаменту ГПУ щодо організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних ДБР. Таку заяву Горбатюк зробив у ефірі "Громадського".

"Саме з приходом на посаду начальника департаменту Кізя, вже фактично протягом останніх півроку, така робота була заблокована. Тобто жодна постанова, незаконна на нашу думку, де були закриті кримінальні провадження в областях, не була скасована, ніякі рекомендації з розслідування цих кримінальних проваджень не були виконані. А останнім часом нам взагалі перестали давати для вивчення ці кримінальні провадження", - зазначив Горбатюк.

За його словами, до повноважень департаменту спецрозслідування входило вивчення матеріалів цих проваджень і надання рекомендацій щодо них.

"Фактично це розслідування в областях на сьогоднішній день не здійснюється. Велика кількість кримінальних проваджень закрита і закрита безпідставно", - зазначив Горбатюк.

Нагадаємо, в кінці червня суд відпустив з-під варти ексголову Служби безпеки в Києві й області Олександра Щеголєва, звинуваченого в злочинах проти Майдану. Щеголєва звинувачують в тому, що він керував зачисткою Майдану 18-10 лютого 2014 року, коли було підпалено Будинок профспілок, загинули 20 осіб і були поранені понад 200. Щеголєва взяли під варту ще в 2015 році. До цього він перебував під цілодобовим домашнім арештом. Екскомандиру СБУ в Києві та області загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram