ГоловнаПолітика

САП погодила звинувачення одному міністру і кільком головам ОДА, - Холодницький (оновлено)

Детективи збирають дані, щоб вручити підозри.

САП погодила звинувачення одному міністру і кільком головам ОДА, - Холодницький (оновлено)
Фото: 24TV

Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила звинувачення одному з міністрів і кільком головам обласних державних адміністрацій. Про це керівник САП Назар Холодницький повідомив в ефірі телеканалу "Прямий".

За словами Холодницького, процес роботи над обвинуваченням триває, детективи збирають дані.

"Наприклад, сьогодні (8 липня) ми узгодили повідомлення про підозру одному з міністрів. І зараз завдання детективів - належним чином вручити цю підозру. Також йде процес узгодження, обговорюється процес повідомлення підозр деяким губернаторам, чинним поки що суддям", - зазначив керівник САП.

Він додав, що в разі наявності достатньої доказової бази суспільство побачить результати цієї роботи публічно.

Оновлення. За даними агентства "Українські новини", мова йде про міністра енергетики та вугільної промисловості. Ігорю Насалику готують підозру за ст.366-ї Кримінального кодексу - декларування недостовірної інформації.

Нагадаємо, в травні САП зареєструвала чотири кримінальні провадження за заявами екснардепа Дмитра Крючкова - фігуранта справи НАБУ про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016 Крючкова оголосили в розшук, а в квітні 2019 року він несподівано повернувся в Україну. Петро Порошенко запевнив, що добровільна екстрадиція Крючкова - це передвиборна технологія штабу Володимира Зеленського для його - Порошенка - дискредитації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram