ГоловнаПолітика

Гройсман назвав Порошенка автором скандалу з недопуском віцепрем'єра з питань євроінтеграції на саміт Україна-ЄС

Склад делегації на саміт Україна - ЄС формує президент, а не прем'єр-міністр.

Гройсман назвав Порошенка автором скандалу з недопуском віцепрем'єра з питань євроінтеграції на саміт Україна-ЄС
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенко автором політичного скандалу з недопуском віце-прем'єра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе на саміт Україна-ЄС.

Про це Гройсман сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Я теж про це дізнався з мережі інтернет... Саміт ЄС - це саміт президентського рівня, Офіс президента формує склад делегації, так само як він формує її в Париж, Берлін, Канаду. Очевидно, що поряд з іншими віцепрем'єрами там могла бути і профільний віцепрем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе", - сказав він.

За словами Гройсмана, він міг би втрутитися в ситуацію і посприяти її вирішенню, якби Цинцадзе до нього звернулася.

"Замість цього віцепрем'єр йде і влаштовує скандал просто на вході в Маріїнський парк. Більше того, щойно вона влаштовує цей скандал, поруч випадково, наголошую, випадково опиняються дві відеокамери: "5 каналу" та "Прямого". Це наводить мене на одну думку - що було бажання не взяти участь у роботі саміту, а влаштувати скандал. Можу сказати єдине: автора цього скандалу я знаю - це Петро Олексійович Порошенко, на превеликий жаль", - додав він.

Гройсман зазначив, що за 2,5 року на посаді прем'єра такі "підкилимні інтриги" від Порошенка постійно були спрямовані на його адресу.

Як повідомлялося, в понеділок, 8 липня, віцепрем'єра з питань євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС. Климпуш-Цинцадзе заявила, що її могли виключити за рішенням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram