ГоловнаПолітика

Зеленський підтримав проведення переговорів щодо транзиту газу у вересні

"Саме у вересні ми хочемо вже сідати за стіл і вирішити це питання. Я думаю, що ми вирішимо".

Зеленський підтримав проведення переговорів щодо транзиту газу у вересні
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський виступає за проведення наступного раунду тристоронніх переговорів щодо транзиту газу у вересні, як раніше запропонувала російська сторона.

Про це він сказав під час 21-го саміту "Україна-ЄС", передають Українські Новини.

"Наскільки я знаю, хочуть продовжувати цю розмову в грудні, але це енергетична безпека України. Я сказав свою позицію і позицію нашої команди, що саме у вересні ми хочемо вже сідати за стіл і вирішити це питання. Я думаю, що ми вирішимо", - сказав він.

За словами Зеленського, він говорив про це з віцепрезидентом Європейської комісії з Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

Як повідомлялося, раніше Шефчович заявив, що Росія готова до наступного раунду тристоронніх переговорів з Європейським союзом і Україною щодо транзиту російського газу в середині вересня.

Нагадаємо, 1 січня 2020 року закінчується 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом". Останній зараз не веде активних переговорів щодо підписання нового контракту на транзит через Україну і посилено просуває проекти "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Варіант припинення російським "Газпромом" транзиту природного газу через Україну в 2020 році в "Нафтогазі" вважають основним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram