ГоловнаПолітика

Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала президента

ХХVIІІ щорічна сесія ПА ОБСЄ походить у Люксембурзі.

Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала президента
Президент ПА ОБСЕ Георгий Церетели
Фото: Цензор.НЕТ

Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала депутата від Грузії Георгія Церетелі на пост президента організації.

Це сталося в понеділок під час завершального пленарного засідання ХХVIІІ щорічної сесії ПА ОБСЄ в Люксембурзі, повідомляє Укрінформ.

"Я буду дбати про цю Асамблею. Це наш обов'язок - відповідати потребам наших людей. Це важливий тягар, чи це вирішення конфліктів, тероризм, зміна клімату, чи інші питання", - завив після переобрання Церетелі.

Також під час сесії були переобрані віцепрезиденти ПА ОБСЄ - Віктор Пауль Добре (Румунія) і Азай Гулієв (Азербайджан). Ще одним віцепрезидентом стала Нілса де Сена з Португалії.

Крім того, було обрано керівництво трьох загальних комітетів ПА ОБСЄ: комітет з політичних питань і безпеки очолив Філіппо Лобмарді (Швейцарія), комітет з економічних питань, науки, технологій та навколишнього середовища - Софія Кацарава (Грузія), комітет з демократії, прав людини і гуманітарних питань - Кіріакос Хаджіяні (Кіпр).

Раніше голова постійної делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Артур Герасимов був одноголосно вчетверте обраний заступником голови комітету з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram