ГоловнаПолітика

Захист Мангера оскаржив вирок убивцям Катерини Гандзюк

Адвокат Мангера вважає рішення занадто м'яким.

Захист Мангера оскаржив вирок убивцям Катерини Гандзюк
Фото: Херсонские факты

Захист голови Херсонської облради Владислава Мангера оскаржив вирок убивцям Катерини Гандзюк як занадто м'який. Про це повідомив його адвокат Дмитро Ільченко, пише агентство "Українські новини".

"Ми подали апеляцію минулої п'ятниці, 5 липня... Ми вважаємо, що вирок надмірно м'який", - заявив він.

Крім того, захист Мангера подав апеляційну скаргу, оскільки вважає незаконним те, що у вироку зазначено, що правоохоронці встановили замовника вбивства активістки. Захист вважає, що родичі вбитої, в тому числі батько, не мали права укладати угоду з обвинуваченими про визнання провини.

При цьому Ільченко зазначив, що апеляцію на вирок подав не тільки захист Мангера, а й деякі інші учасники процесу.

Якби не було апеляції, то вирок у справі Гандзюк набув би чинності 7 липня.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України схвалила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'яти осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк; через місяць Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі - терміном від 4 до 6 з половиною років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram