ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував Путіну зустрітися Мінську за участю Трампа, Мей, Меркель і Макрона

Президент має намір обговорити питання "Чий Крим?" і "Чиїх військ немає на Донбасі?".

Зеленський запропонував Путіну зустрітися Мінську за участю Трампа, Мей, Меркель і Макрона
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський закликає президента Росії Володимира Путіна, президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей, канцлерку Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона провести зустріч у Білорусі.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"А тепер хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба... Компанію для розмови пропоную таку: я, ви, президент США, прем'єрка Великобританії, канцлерка ФРН, президент Франції. Місце?.. Думаю, Олександр Григорович Лукашенко охоче прийме нас із вами в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося від жодних дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба ж поговорити. Правда?" - сказав Зеленський.

Він також заявив, що має намір обговорити з Путіним питання "Чий Крим?" і "Чиїх військ немає на Донбасі?".

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США у 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

Голова СБУ ініціював проведення позапланової наради і закликав РНБО ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Зазначимо, після перемоги на виборах Зеленський заявив, що зустрінеться з Путіним після повернення окупованих територій. Він також пообіцяв порушити питання про компенсацію за Крим і Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram