ГоловнаПолітика

Зеленський про телеміст із Росією: це дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами

Президент прокоментував проведення телемосту з Росією.

Зеленський про телеміст із Росією: це дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає заяви про проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським "Россия 1" передвиборним піар-ходом.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Треба поговорити? Поговорімо. Перш за все, дорогі українці, з вами. Ви розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трохи включити голови. Анонсований телеміст - це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого - знову розділити нас з вами на два табори... Одному політики розкажуть: "Звичайно, поговорімо, забудьмо образи. Ми ж братні народи... Подумаєш - тисячі загиблих наших хлопців..." Інший табір - політики закличуть обуритися і, прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори..." - сказав Зеленський.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США у 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

Голова СБУ ініціював проведення позапланової наради і закликав РНБО ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Спікер Ради Андрій Парубій тим часом закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram