ГоловнаПолітика

Рада в четвер проведе позачергову сесію для кадрових питань

"Будьмо відверті, що це буде останній день роботи парламенту".

Рада в четвер проведе позачергову сесію для кадрових питань
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в четвер вийде на голосування за Виборчий кодекс. Крім того, цього дня відбудеться позачергова сесія для розгляду подань президента Володимира Зеленського стосовно кадрів.

Про це протягом останньої погоджувальної ради перед достроковими парламентськими виборами заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Я можу сказати відповідально про графік розгляду Виборчого кодексу. За нашими підрахунками, враховуючи темп розгляду правок, ми зможемо вийти на прийняття рішення в четвер, 11 липня", - заявив він.

Парубій оголосив "повну мобілізацію всіх народних депутатів на четвер... Це буде наше останнє рішення Ради цього скликання, і ми повинні пройти це гідно", - закликав він.

Також голова Верховної Ради повідомив, що призначає позачергове засідання парламенту на четвер. Воно відбудеться в перерві між ранковим і вечірнім засіданнями, початок о 14:15.

"Було зібрано 150 підписів про проведення позачергової сесії. Ми провели обговорення і домовилися, що оптимальний час для позачергової сесії буде в четвер між ранковим пленарним засіданням і вечірнім пленарним засіданням, тобто о 14:15. Будьмо відверті, що це буде останній день роботи парламенту... Є низка кадрових подань від президента. Зокрема про призначення головою МЗС Пристайка... Думаю, що в четвер ми зможемо розглянути кадрові питання і звіти про роботу наших тимчасових слідчих комісій", - анонсував він.

Нагадаємо, 6 червня Верховна Рада відхилила кадрові пропозиції Володимира Зеленського і відмовилася звільнити міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голову Служби безпеки Василя Грицака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram