ГоловнаПолітика

Данилюк: будівництво незаконних "мостів" уже стає спеціалізацією Росії

РНБО працює над рішеннями з приводу телемосту з РФ.

Данилюк: будівництво незаконних "мостів" уже стає спеціалізацією Росії
Александр Данилюк
Фото: Пресс-служба Кабмина Украины

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк прокоментував інформацію про підготовку проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським "Россия-1".

Про це він написав у "Фейсбук".

"Україні пропонують "поєднати" внутрішньокремлівську пропаганду з її філією в Києві і видають це за "прорив" у відносинах між "братніми" народами", - написав Данилюк.

Секретар РНБО підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки працюють над рішеннями.

"Прошу припинити істерику. Особливо тих, хто за останні роки з позиції президента сприяв посиленню позиції кума Путіна Медведчука в Україні. Тих, хто дав йому можливість виступати перемовником, скупити телеканали на партнерських умовах. Тих, хто на тих самих умовах дозволив йому побудувати надприбутковий енергоресурсний бізнес. Було очевидно, що Медведчук робить це не як хобі. Будівництво незаконних «мостів» уже стає спеціалізацією Росії", - підкреслив Данилюк.

Він також закликав реагувати на дії РФ "впевнено, без зайвих емоцій і паніки".

"Адже саме на це і розрахунок. Кількість таких провокацій буде тільки збільшуватися. Нам потрібно тримати голову холодною. Працюємо над рішеннями", - пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США, який провели в 1985 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram