ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає відновити переселенцям право голосу

Нова влада повинна зрівняти в правах усіх українців, вважає політик.  

Тимошенко вимагає відновити переселенцям право голосу
Фото: ba.org.ua

Політика нової влади щодо тимчасово переміщених осіб має виходити з того, що всі громадяни України повинні бути рівними у своїх правах. Тому необхідно відновити соціальні виплати, гарантувати переселенцям право голосу й забезпечити їх роботою і житлом. Про це Юлія Тимошенко заявила під час прямого ефіру на телеканалі «Україна».

За її словами, новій владі потрібно відновити всі соціальні виплати, передусім виплату пенсій.

«Україна не може відмовлятися від своїх людей, навіть тих, котрі з якихось причин не змогли виїхати з окупованих територій. Тому що це все одно - українська земля», - пояснила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко обурилися тим, що переселенців позбавляють цивільних прав: «Як можна тільки за принципом, що вони приїхали з окупованого Донбасу, позбавити їх права голосу. Це дискримінація і порушення Конституції».

Третій напрям політики щодо переселенців - надання їм роботи й житла.

Юлія Тимошенко зазначила, що в країні є велика кількість недобудованого житла, і згадала, що за її прем'єрства цей ресурс використовувався для вирішення соціальних проблем.

«Навіть під час кризи ми закладали фінансові ресурси, за низьку ціну викуповували недобудовані будинки, добудовували їх і надавали людям», - зазначила лідер «Батьківщини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram