ГоловнаПолітика

Ексгубернатор Львівської області вважає, що "сміттєве" розслідування треба починати "з кабінету Садового"

Синютка заявив, що сміттєва криза - відповідальність виключно мера Львова.

Ексгубернатор Львівської області вважає, що "сміттєве" розслідування треба починати "з кабінету Садового"
Фото: Маркиян Лысейко

Колишній голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, що розслідування сміттєвої кризи у Львові "треба починати з кабінету Садового". Про це він заявив в коментарі Главкому

За його словами, "криза з вивезенням і утилізацією львівського сміття - це відповідальність виключно Андрія Садового".

"Андрій Іванович вже 13 років керує Львовом. За всі ці роки у нього була можливість вирішити всі нагальні проблеми міста не тільки з вивезенням сміття, а й забрудненням навколишнього середовища, громадським транспортом. Але пан Садовий дуже хоче бути політиком - і замість того, щоб вирішувати повсякденні проблеми львів'ян, він будує партію, то бере участь в політичних інтригах, то будує нові політичні альянси. Причому спочатку співпрацює з кожною чинною владою, а потім для підтримки власного рейтингу «йде в опозицію». Переконаний, що через деякий час нова адміністрація, яку сьогодні презентував Зеленський, скоро стане винною у всіх його проблемах", - висловився Синютка.

"Тому всі питання щодо сміття Садовий може задавати одній людині. Самому собі. І тому всі розслідування СБУ і прокуратури мають розпочатися з кабінету мера Львова", - додав ексгубернатор.

Раніше повідомлялося, що Зеленський пообіцяв Садовому, що СБУ проведе розслідування "сміттєвої блокади" Львова.

Нагадаємо, сміттєва криза у Львові розпочався в 2016 році через закриття Грибовицького сміттєзвалища - єдиного легального місця для вивозу сміття зі Львова та навколишніх сіл. Це сталося після масштабної пожежі та зсуву сміття, в результаті чого загинули чотири людини - троє співробітників ДержНС і еколог, тіло якого так і не знайшли.

Деякий час сміття з міста не вивозили, інші полігони країни відмовлялися приймати тверді побутові відходи зі Львова. Садовий звинуватив у сміттєвій блокаді центральну владу.

Влітку 2017 року міськрада під тиском центральної влади змушена була передати обов'язки вивезення і захоронення сміття з доплатою Львівської ОДА.

На початку липня 2019 Львівська мерія після того, як Порошенко і Синютка покинули свої посади, повернула собі функцію вивезення і захоронення сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram