ГоловнаПолітика

В ОБСЄ відхилили російську поправку до резолюції про ситуацію в Криму і на Донбасі

Формулювання про окупацію українських територій здалося росіянам "вкрай сумнівним".

В ОБСЄ відхилили російську поправку до резолюції про ситуацію в Криму і на Донбасі
Сессия парламентской ассамблеи ОБСЕ, Берлин,10 июля, 2018.
Фото: oscepa.org

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ відхилив поправку російської делегації, яка повинна була б виключити з тексту резолюції щодо східної України і Криму слова про деокупацію Кримського півострова. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання комітету ПА ОБСЄ.

Як повідомляється, резолюція закликає припинити бойові дії на Донбасі, здійснити повне відведення великокаліберного озброєння і припинити застосування протипіхотних мін.

Крім того, в тексті резолюції вимагається "забезпечити деокупацію автономної республіки Крим і міста Севастополя, вивести Збройні сили РФ з української території і врегулювати конфлікт на основі повного виконання мінських домовленостей".

Саме ці слова і вимагала виключити з тексту делегація Росії. За словами глави російської делегації Петра Толстого, це формулювання вказує на "вкрай сумнівні і суперечливі твердження".

Нагадаємо, Росія анексувала український півострів Крим в березні 2014 року, в квітні того ж року на сході України почався збройний конфлікт між підтримуваними Москвою проросійськими сепаратистами і збройними силами України, в результаті якого, за даними ООН, загинули близько 13 тисяч людей, з них більше трьох тисяч - цивільні особи, всього постраждали до 43 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram