ГоловнаПолітика

Суд заборонив меру Василькова з'являтися на роботі й виїжджати за кордон

Сабадаш підозрюється у причетності до підкупу виборців на виборах президента.

Суд заборонив меру Василькова з'являтися на роботі й виїжджати за кордон
Владимир Сабадаш
Фото: uainfo.org

Печерський районний суд заборонив меру міста Васильків Київської області Володимиру Сабадашу з'являтися на роботі і зобов'язав здати закордонний паспорт для виїзду за кордон.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Також суд заборонив меру, підозрюваному у причетності до підкупу виборців на користь одного з кандидатів у Президенти за кошти державного бюджету, спілкуватися зі свідками у справі, зокрема зі співробітниками Васильківської міськради Київської області та співробітниками виконкому.

Своє рішення суд виніс 26 червня.

Як повідомляли, суд відсторонив від посади мера Василькова Сабадаша. У квітні поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців на користь одного з кандидатів у Президенти України під виглядом міської бюджетної програми "Турбота", де людям роздавали по тисячі гривень. Сабадашу оголошені підозри за трьома статтями КК.

Нагадаємо, мер Василькова Сабадаш підозрюється у розтраті держмайна. 19 квітня 2019 року йому повідомили про підозру за безпідставну виплату матеріальної допомоги перед виборами.

У травні заступника Сабадаша затримали під час отримання хабара від представника землевпорядної організації за відновлення держреєстрації п'яти земельних ділянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram