ГоловнаПолітика

ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна на виборах

Комісія отримала лист СБУ.

ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна на виборах
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія скасувала реєстрація Рената Кузьміна як кандидата на парламентських виборах. Рішення було прийнято одностайно.

ЦВК посилається на лист СБУ, де вказано, що Кузьмін перебуває в розшуку з 20 червня 2014 року. "Його перебування у нашій країні не встановлено. Окрім цього, в рамках вказаного кримінального провадження розшук Р. Кузьміна проводиться Національною поліцією з 20 червня 2014 року. Місце його перебування також не встановлено... Таким чином, з урахуванням вищевикладеного вважаємо, що Р. Кузьмін з 2014 року на території України не перебував, офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав", - йдеться у листі СБУ.

Нагадаємо, Ренат Кузьмін був 35 номером у списку партії «Опозиційна платформа - за життя».

В інтерв'ю LB.ua глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що "щодо Кузьміна у ЦВК надійшов лист Генпрокуратури з приводу кримінальних справ, його розшуку та інформації в тому, що цього року його бачили в якомусь кафе в Ялті". "Для ЦВК Крим - це Україна. Тому лист Генпрокуратури не давав нам інформації, щоб відмовити йому в реєстрації", - сказала вона. Сліпачук не виключала, що якщо до ЦВК надійде нова інформація, комісія розгляне її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram