ГоловнаПолітика

Зеленський: брат-сепаратист - болісне питання для нового донецького губернатора, він з ним не спілкується

Президент представив нового голову Донецької ОДА.

Зеленський: брат-сепаратист - болісне питання для нового донецького губернатора, він з ним не спілкується
Зеленский представил нового главу Донецкой ОГА Кириленко
Фото: Пресс-служба президента

У п'ятницю, 5 липня, президент Володимир Зеленський у Краматорську представив нового голову Донецької обласної держадміністрації Павла Кириленка.

Про це повідомляли на сайті президента.

Зеленський почав із того, що хоче спростувати чутки про те, що на Донбасі забороняють говорити російською мовою і "тому на танках треба їхати і захищати російськомовних". "Щоб не було більше жодних маніпуляцій з цього приводу, я продовжу російською мовою", - сказав президент.

Першорядними завданнями нового голови ОДА Зеленський назвав якісну інфраструктуру і своєчасну виплату зарплат і пенсій.

"За Донбасом ретельно стежить увесь світ - під час зустрічей за кордоном я порушую це питання як пріоритет. А головне - за Донбасом спостерігає вся Україна. Ми повинні показати всім наочно, особливо українцям на окупованій території, ми - єдина країна", - сказав Зеленський.

Президент прокоментував інформацію про сім'ю Павла Кириленка, яка живе на окупованій території, і про брата, який, за повідомленнями, співпрацює з бойовиками.

"Батьки вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Щодо брата - для Павла це болісне питання, тому я взяв на себе сміливість про це сказати. З братом він не спілкується через політичні розбіжності. Сам Павло поїхав з окупованої території і працює в Україні з перших днів окупації. Багато сімей розбиті через війну. Прошу не ділити нас на "своїх" і "чужих", людей, які сьогодні живуть на тимчасово окупованих територіях. Вони - українці", - підкреслив Зеленський.

Зі свого боку Кириленко подякував президенту за довіру і пообіцяв, що всі поставлені завдання будуть виконані.

Нагадаємо, 5 липня президент призначив головою Донецької ОДА Павла Кириленка, який раніше був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

26 червня Кабінет Міністрів схвалив вісім кандидатур на посади голів ОДА: Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Херсонської та Черкаської областей, запропонованих президентом Володимиром Зеленським. Кириленко став першим призначеним губернатором із цього списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram