ГоловнаПолітика

Зеленський розповів про поїздку в Канаду: 19 важливих зустрічей і кілька заходів

"Дуже радий, що нам вдалося досягти низки важливих домовленостей".

Зеленський розповів про поїздку в Канаду: 19 важливих зустрічей і кілька заходів
Фото: Пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський підвів підсумки свого офіційного триденного візиту в Канаду.

Про це він повідомив у "Фейсбук".

"Три дні перебували в Канаді. Підсумки такі: 19 важливих зустрічей і відвідування декількох заходів. Дуже радий, що нам вдалося досягти низки важливих домовленостей", - написав президент.

Він також розповів, про низку досягнутих домовленостей.

"Перше: тепер молоді українці зможуть приїжджати в Канаду, а молодь Канади - в Україну за спрощеною процедурою на навчання і роботу терміном до одного року. Друге: Канада висловила бажання долучити Україну до програми Trusted Travellers, тобто українцям тепер буде легше потрапити в Країну кленового листка - це впевнений крок до майбутніх безвізових відносин з Канадою. Третє: будемо розширювати Угоду про вільну торгівлю на сферу послуг і інвестицій, а це значить, що українські підприємці з різних областей зможуть краще співпрацювати з Канадою.Четверте: домовленість про можливість постачання оборонної зброї і новітньої військової техніки з Канади", - зазначив Зеленський.

Фото: Пресслужба президента

Фото: Пресслужба президента

"Наприкінці візиту вдалося трохи побути людиною", - додав президент, очевидно, маючи на увазі поїздку до Ніагарського водоспаду.

Фото: Пресслужба президента

Нагадаємо, під час візиту в Канаду Зеленський також зустрівся з представниками бізнесу та запросив їх інвестувати в Україну. Також було домовлено, що протягом наступних шести років, Канада виділить 25 млн доларів на втілення демократичних реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram