ГоловнаПолітика

Начальником Кримінальної поліції Києва призначено Германа Приступу (оновлено)

2016 року він був одним з керівників трагічної спецоперації в Княжичах.

Начальником Кримінальної поліції Києва призначено Германа Приступу (оновлено)
Герман Приступа
Фото: shev.kyivcity.gov.ua

Новим заступником начальника Національної поліції в Києві призначили Германа Приступу, він також буде керувати Управлінням кримінальної поліції столиці.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Герман Приступа народився 1964 року в Горлівці Донецької області. З 1991 року він працював в оперативних підрозділах, а у 2014 році очолив Дзержинський міський відділ ГУМВС області. У грудні 2015 року його перевели до Києва.

Приступа разом з Андрієм Крищенком і групою офіцерів-добровольців з 11 до 14 квітня 2014 року обороняли будівлю Горлівського УВС від сепаратистів. Після захоплення управління бойовиками Крищенко і Приступа зірвали прапор так званої "ДНР" над будівлею і знову підняли прапор України. За це і Крищенка і Приступу жорстоко побили. Приступу нагороджено орденом "За мужність".

Приступа також був одним з керівників трагічної спецоперації в селі Княжичі в ніч на 4 грудня 2016 року. Під час її проведення розпочалася перестрілка, під час якої загинули двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони і командир групи спецпризначення КОРД, пише "Цензор.Нет".

Керівники спецоперації допустили численні порушення і помилки. Зокрема, не повідомили про проведення спеціальних заходів поліцію Київщини і помилилися з будинком, який мали пограбувати злочинці.

За інформацією співрозмовників, які брали участь у спецоперації, Приступа особисто розробляв план операції затримання зловмисників у Княжичах. Відповідні документи мають журналісти. Також Приступа приїжджав у Княжичі за день до стрілянини. Разом з тодішнім начальником карного розшуку столиці Леонідом Курятою він умовляв місцевого бізнесмена влаштувати в його будинку засідку.

Після трагедії в Княжичах керівництво Нацполіції провело службове розслідування. До відповідальності притягнули керівництво Київської поліції, в тому числі Приступу. "За результатами службового розслідування мені оголосили неповну службову відповідність. Але стягнення з мене вже знято, воно було чинним протягом року", - пояснив Приступа.

Оновлення. Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив "Українській правді", що у факті кар'єрного росту Приступи "немає нічого, що вартувало б осуду".

"Герман Приступа раніше очолював Шевченківський районний відділ поліції в місті Києві, де відзначився успішною роботою, а зараз очолив Кримінальну поліцію міста Києва, він є професійним поліцейським з багатим оперативним досвідом. Він героїчно проявив себе з Крищенком у Горлівці 2014 року під час штурму райвідділу, захищаючи його від сепаратистів", - говорить Шевченко.

"Оскільки він професійний кримінальний слідчий, то його просування по кар'єрних сходах після погашення дисциплінарного стягнення за Княжичі цілком логічне", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram