ГоловнаПолітика

Кабмін призначив Нефьодова головою Митної служби

Також уряд затвердив стратегію реформування податкових і митних органів.

Кабмін призначив Нефьодова головою Митної служби
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів звільнив Максима Нефьодова з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі та призначив його главою Державної митної служби.

Відповідне рішення прийняте на засіданні уряду в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завдання - не допустити впливу різних правоохоронних органів на процеси в митній службі. Я допускаю, що будуть і провокації, і дискредитації, і багато іншого ... Але коли є хороша репутація, все можна зробити якісно", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Кабмін також затвердив стратегію реформування податкових і митних органів.

Після призначення Нефедова повинна відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників Державної фіскальної служби в митну службу (не менш як 30%), а Кабмін повинен прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

Нагадаємо, Нефьодов з 18 лютого 2015 року обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, з 2016 року - першого заступника міністра.

35-річний Нефьодов з відзнакою закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка і має ступінь магістра за спеціальністю "Економічна теорія". У 2003-2006 роках працював аналітиком зі злиття і поглинань у компанії Golden Gate Business.

У 2006-2010 роках працював в інвесткомпанії Dragon Capital, де обіймав посаду віцепрезидента, а потім директора інвестиційно-банківського департаменту. У 2010 році він став керуючим партнером інвестфонду Icon Private Equity. Вільно володіє англійською мовою.

У червні 2019 року Нефьодов виграв конкурс на посаду голови Митної служби. Він розповів, що хотів би ввести на митниці структуру, як у великих IT-компаніях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram